onsdag 9 april 2014

Motivation...?

HUR i hela hel......ete ska jag få den där MOTIVATIONEN som jag så väl behöver just nu??? Jag vill ju såååå gärna - äta rätt/sunt -motionera/styrketräna - gå ner i vikt........ mm   Må bra helt enkelt!!!
Men det gör jag inte!!!  Jag sitter bara här och drömmer om, att det vore så.... och så, men jag gör inget!! Ja jag vet att jag har en del emot mej som gör det svårare..... jag har ont i en häl, jag har ont i mitt hjärta, som gör att jag (som jag alltid gjort) dövar det med sötsaker :(  Och nu är jag verkligen inne i det där sockerberoendet igen.... jag hatar det!!!! Jag klarar inte av att sluta!! även fast jag VILL!!

Jag önskar att jag hade råd att börja med cambridgekuren igen! Behöver verkligen den för att sockeravgifta mej! Gå ner i vikt och må bra!
Sedan önskar jag mej en personlig tränare som kunde hjälpa mej komma igång med träningen så den verkligen gör någon nytta!

Men nu har jag ju inget av det här... så har ni några tips????

3 kommentarer:

lilla jag sa...

Åh va ja känner igen det där! Sockerberoendet har jag ganska bra koll på nu för tiden, men får vara på min vakt så ja inte trillar! Vi får stötta
Varandra! Kram på dej vännen :)

Sussie sa...

Saker som gör det lättare för mig...

*Fundera över vad det är du vill ha JUST NU, och vad det är du vill ha i hela livet. Är det värt det där justnu, och strunta i hela livet?

*Hitta något du kan äta som inte är sötsaker. När jag blir nedstämd äter jag jordgubbar eller kiwi istället. Det är nyttigt och det gör mig glad! Känns som sommar.

*Frossa i frukt, strunta i folk som säger att det är onyttigt. Det är det INTE! Det tar ner sötsuget dessutom.

*Jag brukar göra bananpannkaka att ha i kylskåpet tills jag blir sugen på något. 5 ägg, 1dl dinkelmjöl, 2 mosade bananer, 1dl mjölk och alt, kvarg. Supergott. Ägg är fullt med protein, det håller dig mätt längre och det är bra för hjärtat. Dinkelmjöl är ett nyttigare mjöl som oxå innehåller mer protein. Kvarg innehåller oxå mycket protein. Jag brukar ta en liten pannkaka till en kopp te om jag blir sötsugen.

*Börja med konditionsträning. Cykling är grymt. Det räddade mina knän. Hade alltid ont i knäna, men efter att jag började cykla högintensivt i 30-40min ca 4-5 gånger i veckan så blev dom bättre och jag hade aldrig ont i dom mer. Och vikten rasade av all konditionsträningen jag gjorde. När jag kände att kroppen orkade och jag hade fått en kick av resultaten, då började jag med styrketräning.

*Låt det ta tid. Jag började tappa kilon hösten 2011, då låg jag på en startvikt på 86kg. Vid årsskiftet hade jag tappat nästan 10kg, på sex månader. I somras, 2013, hade jag kommit ner till 68kg. Det är 18kg på nästan 2 år.

*Vi älskar nog kakor och godis båda två! Gör det till något du får längta till. Just nu vet jag att mormor har stått i och bakat till påsk, då håller jag mig till påsk, äter kakor, sen när påsken är slut så är kakorna slut. Fungerar jättebra för mig!

* Varje gång du är påväg att äta något onyttigt, fråga dig själv om du verkligen vill ha det. Om du verkligen kommer njuta av det och hur du kommer känna dig efteråt. Om du vet med dig att du kommer ångra dig, släng det i soporna. Att bara äta onyttigt ibland gör att det är mycket godare när man väl gör det!

Något som har pressat mig till att anstränga mig mer är faktiskt (och det här låter väldigt fånigt, men det är det inte) folks reaktioner. Att se folk som en gång har tvivlat starkt på dig titta på dig, och erkänna att du har gjort ett bra jobb. Att du är grym. Att du visade att du bannemig kunde klara det helt utan dom!

Sen, om du fortfarande går på gymmet? Man får ofta för sig att alla stirrar på en och dömer en. Det gör dom inte. Jag lovar att alla som är där har fullt upp med att bry sig om vad dom själva gör. Skulle dom råka slänga ett öga på dig så tänker dom antagligen bara att alla som är där är där av samma anledning, att komma i form och nå ett mål. Ingen dömer en cancersjuk för att dom tar cellgifter, ingen dömer dig för att du går till gymmet.

Svärmor sa...

Väldigt kloka ord. Lyssna på Sussie, du vet att du kan, du är superduktig på allt du gör, en underbar mamma, sambo och svärdotter. Kram